Logo
Lieve mensen
Praktijk Lumeria is heel druk bezig, met 3 webshops, facebook en de verzorging van mijn lieve autistsiche zoon.
want ik ben een éénvrouws bedrijf en daarom lukt het me soms niet om elke week een blog te schrijven of de energie te doen.
Ik hoop en ga ervan uit dat ik de komende weken weer elke dag de energie met foto of met kaarten kan plaatsen en heb nu wel de energie voor de komende week klaar.

Jullie kunnen altijd op de website blogs lezen die altijd actueel en leuk blijven.
bedankt voor jullie begrip
foto's genoemd in de blog vind je elke dag nieuw op de dagenergie
klik hier voor de link: http://www.lumeriasmagischewereld.nl/Energiebericht

 Energie van 4 februari tot en met 11 februari
 
Imbolc vieren Lente begint, de stroom van leven komt langzaam weer op gang.
 
De lente begint weer, de stroming van de energie gaat weer beginnen en moeder aarde wordt langzaam wakker.
In ons noordelijke halfrond ervaren we dan juist de meest koude dagen maar onder de koude stroom vinden we de warme energie die door de rust van de winter weer op gang kan komen.
 
Het imbolc feest vieren we op 1 februari op deze dag of rondom deze dag kunnen we een aantal rituelen doen. We vieren het op de avond van de eerste volle maan en dat is op 4 februari.
We bereiden ons voor dat de nieuwe tijd kan beginnen en we zorgen ervoor dat we er klaar voor zijn. Het is nodig om onze reserves weer opbouwen, zoals vroeger dat de winter echt niet genoeg voedingstoffen had is voorbij, en dat je zuinig met de voeding moest zijn.
Rond deze tijd was het einde in zicht en kon men gaan eten en gaan voeden.
Er werd rond deze tijd veel pannenkoeken gebakken, veel energie door de suiker en koolhydraten, spek was een product wat goed te bewaren was en suikerstroop was ook lange tijd goed en zit ijzer in, melk had de koe en meel was vaak goed aan te komen.
 
Ritueel 1: Pannenkoeken bakken met de hele familie en ervaar de gezellige rijkdom in voeding en gezelligheid. Het is woensdag dus een heerlijke dag om samen met de kinderen te doen.
Moeilijk hoeft het niet te zijn gewoon pannenkoeken bakken.
 
Ritueel 2: Zet bloembollen in huis en ga nu de eerste kruiden zaaien die je straks in je tuin wilt hebben. In een klein kasje of in je vensterbank.
 
Ritueel 3: maak van je vensterbank of een mooie plank eens een eerbiedig hoekje, een plek wat als een soort altaar kan zijn en waarbij je de spullen opzet die voor jou speciaal zijn, samen met stenen of andere herkenbare dingen die met deze tijd van het jaar verbonden zijn.
 
Ritueel 4: De tijd tussen nu en de lente equinox gebruik je om je huis te reinigen, de voorjaars schoonmaak en je gaat ook de spullen sorteren wat je gebruikt en wat weg kan.
Het is zo belangrijk om een goede voorjaarsschoonmaak te houden, alle plekken in je huis even voelen, even bekijken, kritisch zijn in wat je wilt behouden en wat wel een andere weg mag gaan.
 
Voor jezelf kun je ook bedenken wat gezuiverd kan worden, welke emoties wil je kwijt en hoe ga je met zuiveren om? Wat kun je wegdoen om meer ruimte te creëren voor nieuwe groei en bloei.
 
Heerlijke rituelen lijkt mij en waarmee je zeker 6 weken voorruit kan.
Want over 6 weken is alweer een nieuw feest een nieuwe fase in het jaar en als je het jaar een beetje doorgaat en het ritme leert kennen dan zal je beter de energie begrijpen die moeder aarde ons geeft.
Daardoor kan je ook beter met de veranderingen en de energie omgaan, probeer het ritme te voelen als een hartslag, en dans mee op de dans van het leven.
 
Deze week foto’s van Lumeria met de volle manen uit de voorgaande jaren en de prille lente die zomaar kan beginnen.
 
We hebben tot 10 Februari nog met de Mercurius retogarde te maken, GienByGien heeft een mooi stukje hierover geschreven 

 
Lumeria’s energie voor woensdag 4 februari 2015
04-02-2015 *41/5
Een 5 dag en dat is de dag met veel drukte, veel zaken die plaats vinden, snelheid en een dag waarin veel bereikt kan worden. Praten helpt, en de kunst is om bij jezelf te blijven. De snelheid van het gesprek omzetten naar de daden die verricht moeten en kunnen worden.
Wat wil jij in deze periode van de lente doen, wil je iets maken? Wil je iets bereiken?
De volle maan in leeuw vraagt je ook om moed te tonen en te durven doen, durf jij te staan voor wie je bent?
 
Tijdens de volle maandagen is het raadzaam om rustig aan te doen, bedenken wat je gaat doen is beter dan gelijk alles op te pakken en actief te zijn. Je kunt heel moe zijn omdat de energie heel hoog is.
We zien het ook in de media, ze zijn druk, veel onderwerpen die kort aangeroerd worden en weinig diepgang in 1 of 2 onderwerpen.
Alles wil aandacht, en dat alles wil NU aandacht. En we zijn al moe voordat we beginnen.
Dus zoek de rust op, bedenk in je hoofd wat voor jouw doelen belangrijk zijn.
De jaar doelen heb je al gemaakt en je kunt nu de doelen voor de komende 6 weken maken.
Wat heb je nodig en wat kan je nu zaaien?
Ik ben een winter mens en toch verlang ik naar de zomer, op blote voeten buiten in het gras, de deuren open en de zon op mijn huid voelen. En toch weet ik dat we eerst door de kou van februari en maart heen moeten om de zomer echt te begroeten. We krijgen nog kou en dat is goed, elk seizoen moet zijn eigen waarde tonen net als wij mensen onze waarde aan elkaar in liefde kunnen tonen.
 
Foto van de volle maan, de maan, helder en koud straalt aan de hemel en geeft je kracht.
Geeft je moed, en geeft je de helderheid van geest om jouw waarde voor nu te herkennen.
 
Lumeria’s energie voor donderdag 5 februari 2015
05-02-2015 *42/6
Wat een heerlijke dag, je hebt rituelen kunnen doen voor Imbolc en vandaag kan je lekker alles nog eens doen, verbeteren of gewoon een gezellige dag ervan maken.
Een 42 of een 24 dag is altijd een gezellige dag, soms even eentje met een zorg moment hier en daar. Kinderen die ziek zijn en aandacht willen of zorgzaamheid in de breedste zin van het woord.
Wellicht komen er oplossingen op zorggebied, of is het gewoon een mooie dag om verliefd te worden.
Ook kan je even naar buiten kijken, en horen of de vogels al aangeven dat de lente echt begint, de knopjes van de bomen al een beetje gaan ontwaken? of de lucht de eerste vogels terugbrengt vanuit de warmere gebieden.
Ik zag de eerste trekvogels alweer tergkeren en jij? Wat zie jij van de lente?
 
Foto van de eerste lente momenten in Noardburgum
 
Lumeria’s energie van vrijdag 6 februari 2015
06-02-2015 * 43/7
Een dag om blij te zijn, een feestje te vieren, gewoon omdat het een mooie dag is, de week is weer klaar, het weekend begint. Wat we gaan doen is niet belangrijk, wel dat we ervan genieten.
Gaan we mensen opzoeken, elkaar begroeten, we komen een beetje uit de energie van de vollemaan en we kunnen voelen dat de kracht van de maan afneemt doordat we weer beter naar de wc kunnen, we plassen meer en we kunnen beter poepen. Met volle maan is dit lastiger. Wel extra water drinken, en het liefst een heerlijke brandnetelthee om te zuiveren en om mineralen aan te vullen.
 
Foto van een mooi moment
 
 
Lumeria’s energie van zaterdag 7 februari 2015
07-02-2015 * 44/8 meestergetaldag
Wat een mooie dag vandaag. Balans en kracht.
Het 44 meestergetal laat aan jou wat je ermee doet, ga je met de energie aan het werk of ga je uitrusten en gewoon een luie dag beleven?
Het is goed zolang het jouw keuze is.
 
Foto van het moment
 
Lumeria’s energie van zondag 8 februari 2015
08-02-2015 *45/9
Een dag om heerlijk van de natuur te genieten, samen met je geliefden een wandeling maken en je balans te voelen, een dag als het weer je uitnodigt om in huis te blijven je aanspoort om een mooie mandala te maken. Even rust, periode afsluiten en alvast de week even doornemen wat er gaat gebeuren. Het is afnemende maan, en de komende week zijn de 2 zware karmische dagen weer aan de beurt om de energie te verstoren, of te versterken.
Het is zondag en even tijd om te kijken wat een week die er nu aan komt voor je kunt betekenen. Hoe kan jij karmische zaken loslaten, afsluiten en weer opnieuw beginnen?
We laten langzaam de winter achter ons en merken al hoe het licht aan ruimte wint. Deze dag een blik voorwaarts, zaai nu de zaadjes die dieper gaan groeien letterlijk en figuurlijk.
 
 
Foto van het moment
 
 
Lumeria’s energie van maandag 9 februari 2015
09-02-2015 *46/10/1
Ik ben ik en jij bent jij, ieder in een eigen stukje van jou eigen energie.
Je mag even een beetje egocentrisch zijn, zit houdt in dat je in jouw kern blijft zonder een ander en jezelf te kwetsen. Jij mag bij jezelf blijven en dat doet niemand schade, ook al voelt het voor de ander heel vervelend, dat gevoel is het gevoel van de ander en niet van jou.
Een dag waarop je voelt wat jij mag voelen, bij jezelf blijven en een zachte muur als fundament en bescherming om je heen bouwen.
 
Foto Van het moment
 
 
Lumeria’s energie van dinsdag 10 februari 2015
10-02-2015 * 47/11
Karmische dag, een dag waarop er veel onverwachte gebeurtenissen zijn, je weet soms even niet waar bepaalde zaken goed voor zijn maar als het op deze dag plaats vind heeft het een kosmische betekenis.
Het moet zo zijn als het gebeurt, al is het soms niet wat wij zelf hebben bedacht.
Later zal je zien dat het veel beter is geweest.
 
Foto van het moment
Blessings Klaske Goedhart
Lumeria

 
Energie maand overzicht
 
Op de website en op facebook zie je de kalender foto's staan
deze kan je gebruiken om je te helpen de boodschappen goed in je op te nemen.
komende week zal ik weekkaarten leggen.


Merry meet en liefdevolle groet
Klaske Goedhart * Lumeria
 

Krachtstok of toverstaf maken
Krachtstok of toverstaf maken
€149,99
weekoverzicht
In februari krijg je bij het huisreinigings pakket gratis een flesje zuiverings olie en een Aartsengel Michael Zuiveringsfles.
Extra cadeautjes ter waarde van €18.90.
http://www.lumeriasmagischewereld.nl/Huis-zuiverings-pakket


 
Klaske Goedhart
Lumeria
 
 
 

Zuiverings olie
Zuiverings olie
€14,99


Nog even dit over de energie, soms heb je iemand anders die een lastig onderwerp zo goed uitlegt en dat deel ik graag:

Even over de mercurius retogarde
door Gineke Boesveldt-Delwel
https://www.facebook.com/GienbyGien/timeline

 

Stars & Stuff

Mercurius retrograde, wat betekent dat nou eigenlijk?
Van alle planeten in ons zonnestelsel staat Mercurius het dichtst bij de zon; hij heeft maar 88 dagen nodig voor een rondje om de zon. De Aarde draait in een grotere baan om de zon heen en passeert daarbij een aantal keer per jaar Mercurius. Wanneer de Aarde Mercurius in heeft gehaald lijkt het vanaf de Aarde alsof Mercurius achteruit loopt, en dat is de periode die Mercurius retrograde heet. 
Mercurius retrograde, wat betekent dat nou eigenlijk? Dit is wat het TECHNISCH gezien betekent: Vergelijk het maar met een auto die weliswaar voor je rijdt, maar met een lagere snelheid. Als de auto voor je rijdt, rijdt hij schijnbaar dezelfde kant op, als je hem inhaalt rijdt je op een gegeven moment naast de auto en als je er voorbij bent en dus nog steeds harder rijdt, lijkt het alsof de auto achteruit gaat. Allemaal gezichtsbedrog natuurlijk, want beide auto’s rijden nog steeds in dezelfde richting. Zo is het ook met Mercurius. De planeet beweegt zich tijdens de Mercurius retrograde periode nog steeds in dezelfde richting, maar vanaf Aarde gezien lijkt hij achteruit te lopen.

Dit is wat het SPIRITUEEL gezien betekent: Mercurius is de planeet die onder meer staat voor handel en communicatie. Op het moment dat deze planeet retrograde gaat draaien, gaat de Mercurius energie, zoals ze zeggen, naar binnen en ga je met jezelf aan de slag. Dit kan zowel bewust als onbewust gebeuren. Tijdens een Mercurius retrograde periode krijg je de kans om te bekijken welke dingen in jouw leven niet meer voor je werken. Wat mag je loslaten? Waar word je gedwongen om te zeggen wat iets echt met je doet? Je krijgt tijdens deze periode als het ware een extra kans om het onkruid in je leven te bestrijden en de dingen die niet goed voor je zijn om te buigen naar wat wel voor je werkt. 
Tijdens deze periode is het belangrijk om extra alert te zijn als het om afspraken maken gaat: Hoe laat moet je precies ergens zijn? Hoe kom je daar? Is de weg niet opgebroken of staat er toevallig een mega file? 
Wat je ook vaak ziet tijdens deze periode is dat dingen die al weken niet lekker lopen in bijvoorbeeld relaties, nu eindelijk naar de oppervlakte komen en dat je nu bijvoorbeeld wel durft te zeggen wat je er van vindt of dat je nu wel voor jezelf durft te kiezen. 
In mijn geval is het is vaak een periode van hard aan mijzelf werken – wat niet altijd even prettig is- maar als het dan weer geweest is, ben ik wel weer een hele stap verder op mijn pad. Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen de komende paar weken.

©GienbyGien


Blessings & Love 
Klaske Goedhart
Alle bedragen zijn inclusief BTW