Logo
Energie van vrijdag 3 april tot en met 8 april ’15
Paas blog 2015
Heeft het nog zin om over de diepere betekenis van het Christelijke paas feest te hebben?
Ik weet het niet, het is een spektakel geworden, net als alle andere serieuze zaken in de maatschappij.
En de echte ernstige vraagstukken worden weggelachen.
Of mag ik dat niet zeggen, dat het een maatschappelijke aardbeving is dat we een serieuze geschiedenis met een zo diepe lading tot een groot mediaprogramma maken, lijkt het je zo sereen en liefdevol, ingetogen? Helaas is mijn eigen ervaring, Meewandelen in de processie van the passion,  eentje die weer eens benadrukt hoe ver we van de waarden en normen zijn afgedreven in onze maatschappij.
Iedereen weet nu gelukkig het verhaal van pasen maar dringt het wel echt door?
Of zijn het de mooie zangers en het feest in de stad wat blijft hangen?
 
De Mattheus Passion past er veel beter bij, diep in de klanken van de energie, resoneren met de woorden en het verhaal wat Jezus ons wilde vertellen.
Met zoveel diepgang dat een modern liedje daarbij niet de lading dekt.
Maar voordat jullie denken dat ik in de put raak of vinden dat ik het veel te triest bekijk, ga dan als je paas boodschappen doet eens nadenken of het allemaal wel nodig is.
Moeten we met kerst en met pasen echt zoveel eten, vieren en vergeten in welke toestand de aarde verkeerd?
We mogen eten, we mogen herdenken, we mogen met elkaar genieten, maar het allemaal zoveel.
Het moet design, een plastic kleedje volstaat niet meer, zwart en goud geschilderde eieren en zwarte design kaarsen op tafel en om dan nog gek te doen een pastel bloemetje, dat is hoe we het moeten vieren.
 
Op dit soort dagen gaan wij, mijn man en ik in protest, juist minder eten, wel mooie bloemen in huis, maar dat hebben we elke week als het budget het toelaat.
En vieren mag je natuurlijk doen zoals jij het wilt, maar is het met de extreme vormen die het nu aanneemt niet een vlucht uit de werkelijkheid?
Wat de werkelijkheid is laat het nieuws ons niet meer zien, de echte boodschappen komen via internet naar ons toe en we laten ons beïnvloeden door de grote stroom van de media.
Verklaren mij als complotdenker en niet goed wijs, maar wat ik je al eerder gevraagd heb is het volgende, kijk en luister naar de echte verhalen. Neem niet zomaar een verhaal aan maar ga op zoek naar de waarheid.
Lees de oude Bijbel eens niet de opgepimpte makkelijk te lezen verhalen, maar de gnostische verhalen, de evangeliën die vanuit de Nag hammadie geschriften tot ons gekomen zijn, het evangelie van Judas, die ons leert dat Judas als vriend van Jezus de enige kon en mocht zijn om hem uitteleveren.
De Judas die geen zelfmoord pleegde maar jaren later in Turkije vermoord werd.
Op dit moment zijn diverse kanalen die documentaires uitzenden, Discovery en National Geografic.
Ik nodig je van harte uit om deze te zien.
En lees, lees de boeken waarin de uitleg staat van de oude verhalen rondom Jezus zijn kruisiging en dood, en hoe hij weer opstond.
De engelen lieten zich aan zijn vrouw, Maria Magdalena zien en vertelden van zijn wederopstanding. Er is zoveel diepgang in de leer die Jezus ons gaf, dit kan je niet in een musical, of een evenement ervaren, die mag je lezen, voelen en de vragen die je hebt met hem en met Maria Magdalena delen, zij beantwoorden jouw vragen, als je ze stelt.
En je open staat voor alle vormen waarop het antwoord aan jou kan worden gegeven.
De meesters geven antwoorden via alle elementen, gedachten en het is aan ons om te luisteren, te zien en te voelen. Pas dan zal je de diepere betekenis van de leringen en de antwoorden van Jezus en zijn apostelen begrijpen.
Lees ook eens over de tijd nadat Jezus naar de hemelen is gegaan, wat hebben de apostelen gedaan, waarnaar toe zijn ze gereisd en wat was de essentie van de verhalen van de mannelijke en vrouwelijke apostelen.
 
Het paasfeest in de christelijke leer is eentje van doodgaan en wederopstanding.
Al is het in het leven nog zo moeilijk en lijkt alles te zijn verloren, je mag altijd rekenen op de steun van het allerhoogste, het licht zal weer gaan schijnen en dan pas zal je de ware kennis ervaren van het pad wat je moest gaan.
 
Via de verschillende media is bijzondere aandacht voor de volle maan van 4 april, er is een maansverduistering en deze wordt ook wel een bloedmaan genoemd.
Vanuit de openbaringen in de Bijbel wordt gesproken over de tijd waarin een aantal bloedmanen zullen voorkomen, de maan kleurt oranjerood door de zon en dit kan alleen als de zon en de maan ten opzichte van de aarde in een bepaalde positie staan.
Vanuit vele overleveringen, christelijk, en anders zijn verhalen over tijden van veranderingen. De jongste verhalen zijn die uit het boek “de openbaringen van Johannes” ja, het laatste hoofdstuk uit de Bijbel. Vanuit deze overleveringen zijn ook  andere paragnosten zoals Nostradamus beelden gaan zien en hebben ze deze doorgegeven.
In mijn opvoeding zijn we opgegroeid met een vader die op zoek was naar de betekenis van de eindtijd en wat er dan allemaal zou gebeuren, en dit heb ik van hem meegekregen, het is een onvoorstelbare interessante materie om je in te verdiepen. Onderzoeken wat er gaat gebeuren en te interpreteren wat er gebeurt. Als je de verhalen leest zou je denken dat het een horror verhaal is maar het heeft met de enorme veranderingen te maken waar wij als mensheid nu levend op deze aarde mee te maken hebben.
 
Deze bloedmaan gaat over oprechtheid, en mededogen genade, de zaken waar wij als maatschappij echt wel eens wat meer moeite voor zouden kunnen doen.
De verduistering brengt zaken naar boven die behandeld moeten worden en waar je aan mag werken.
Jezelf oprecht aankijken en mededogen hebben met de mensen in je omgeving, oprecht voelen welke liefdevolle mensen in jouw leven passen en wie een andere weg mag gaan.
Welke opvattingen er gezuiverd mogen zijn, en welke diepe gevoelens boven komen drijven.
 
Ik wil je vragen om naar de maan te kijken, en de aarde en de bewoners alle liefde te geven die we nodig zijn in de grote veranderingen waar we midden in zitten.
 
 
 
 
Nu de energie van dag tot dag
 
Lumeria’s energie van vrijdag 3 april 2015
42/6
Een dag om thuis samen te zijn, vele mensen zijn vrij, en het is heerlijk om leuke dingen te doen.
Soms kom je situatie tegen waarbij je merkt dat er veranderingen mogen worden gedaan, er zorg en aandacht besteed moet worden aan bepaalde energie. Bijna volle maan dus de energie is hoog, geen diepgaande gesprekken om van alles op te lossen maar dan iets creatiefs doen, zoals leuke bloemstukjes maken en eitjes verven voor pasen.
Vandaag kan je ook voor de zorg zaken regelen, dit is een goede dag ervoor, je ziet wat nodig is en ga ervoor.
 
Kaart van de dag
Godin van Verbondenheid
“samen staan we sterk, je hoeft het niet alleen te doen”
 
Lumeria’s energie van zaterdag 4 april 2015
43/7
Vier jij samen met anderen de volle maan vandaag? Dan wens ik je veel plezier, het is vandaag een dag om heerlijk te genieten, rust te nemen, niet veel te doen en te ervaren welke zegeningen er op je pad komen.
Ga je wel intensief aan het werk, of moet je in geestelijke en mentale krachten dan is dit een dag waarop het wel kan maar het kost je veel meer moeite.
Dus als je moet studeren dan kan je beter tot maandagavond wachten.
Je hoofd neemt de stof vandaag zeer moeilijk op, het is volle maan en een verduistering dus vraagt de natuur je om rust te nemen.
 
Kaart van de dag
Geluk
“ervaar de geluksmomenten die voor je liggen, zo kan je de wijsheid van het geluk conserveren en meebrengen naar het moment in de toekomst wat voor je ligt”
 
Lumeria’s energie van zondag 5 april 2015
44/8 meestergetaldag
Heerlijk krachtig getal op deze nog bijna volle maan dag en eerste paasdag. Geniet van het ritme van de natuur, je hoeft niks alleen maar te zijn. Voel vanuit je hart de stroom van liefde die moeder aarde vanuit het diepste van haar ziel naar je toebrengt.
De hemel zend je de stralen van kosmische energie en vandaag hoef je alleen maar te zijn.
Wees stil wees liefde en deel met elkaar.
 
Kaart van de dag
Seizoenen van het hart
“ieder ritme geeft een balans een cadans voel deze en ga mee met de stroom”
 
Lumeria’s energie van maandag 6 april 2015
45/9 tweede paasdag
Zo’n dag om even lekker op stap te gaan,
Even  heerlijk naar buiten, de kinderboerderij, het bos de zee. Genieten van moeder aarde en haar heerlijke energie opsnuiven. De top van de energie is eraf en we kunnen weer wat beter ademhalen.
Vandaag vrije dag dus even genieten.
 
Kaart van de dag
“zielsverwanten”
Jij en de aarde zijn zielsverwanten en op de aarde loop je altijd hand in hand met de energie van jouw tweeling op aarde, al zijn jullie niet bijelkaar altijd zal via de aarde de verbinding zijn”
 
Lumeria’s energie van dinsdag 7 april 2015
46/10/1
Zo, dan kunnen we nu weer verder met de orde van de dag, de lente is echt officieel begonnen en we hebben energie opgedaan in een heerlijke paas weekend. Vandaag is het de bedoeling dat je aan de slag gaat, werkt aan het geen voor jou en je medemensen belangrijk is.
Het huis lekker schoonmaken of de financiën op orde, lekker bezig zijn.
 
Kaart van de dag
Geen Compromis
“blijf bij jezelf, blijf in je kracht”
 
Lumeria’s energie van woensdag 8 april 2015
47/11 karmische dag
Een dag waarop je kunt zien of datgene wat je hebt gedaan effect heeft of dat het nog meer inzet nodig heeft.
Soms komen er zaken naar voren die op jaloezie wijzen, waar je even passend naar moet kijken en voelen of het echt zo goed bedoeld is als het lijkt.
Als je in het verleden iets goed neergezet hebt kan vandaag blijken of het echt goed was of dat je nog wat verbeteringen moet toevoegen.
 
 
Kaart van de dag
“maskerade”
Is het echt of verschuil jij je achter een masker?”
 
Blessings Klaske Goedhart *Lumeria


Blessings Klaske Goedhart
Lumeria

 
Energie maand overzicht
 
Op de website en op facebook zie je de kalender foto's staan
deze kan je gebruiken om je te helpen de boodschappen goed in je op te nemen.
komende week zal ik weekkaarten leggen.


Merry meet en liefdevolle groet
Klaske Goedhart * Lumeria
 

Pendelcursus met het Lumeria pendelwijsheid boek Pendelcursus met het Lumeria pendelwijsheid boek
Pendelwerkset, alles wat je nodig bent. Boek, goud of zilverkleurige pendel 1 stuks, notitieboekje wierook bescherm en instructiekaarten. En zuivering zand met wierook. Je kan dan lid ...

€ 37,50
€ 30,00

per stuk
Krachtstok of toverstaf maken workshop Krachtstok of toverstaf maken workshop
Je bent dan alleen met mij een hele dag heerlijk bezig om je eigen kracht stok te maken. Je mag me dan ook van alles vragen, we leggen een kaart en ik leg je uit over de kracht van jouw energie. Missc...

€ 149,99
per stuk
Energie beschermen setje met labradoriet Energie beschermen setje met labradoriet
Leuk setje voor jezelf of om cadeau te doen. met complete beschrijving wat je kan doen en wanneer. inclusief steen, engeltje en bedel. In organzazakje

€ 14,95
per stuk
Witte salie los 25 gram Witte salie los 25 gram
Deze Witte Salie groeit in de vrije natuur in Californië en is met de hand geoogst. Het is onbehandeld en wordt alleen gedroogd.  Over onze Witte Salie smudges: Smudge (letterlijk: smeulend ...

€ 3,50
per zakje van 25 gram
Eclips blogNog even dit
komende week komt heksenles 2 online
gratis te downloaden.
Op 2 Mei is het Beltane feest in Noardburgum
ook deze komt online met meer informatie
Blessings & Love 
Klaske Goedhart
Alle bedragen zijn inclusief BTW